Blöjor är naturligtvis ingen liten utgift då din bebis använder flera sådana om dagen, speciellt under de första levnadsveckorna. Något man kan trösta sig med dock är att det oftare är större skillnad på prislappen jämfört med kvalitén när det kommer till blöjor, och därför är det extra viktigt att välja rätt, så att man inte lägger dyra pengar på blöjor som kanske inte är lika bra som några som är lite billigare. Det gäller att välja blöjor som är bra på alla sätt. Det är tveksamt att du kommer märka någon skillnad som konsument men det är därför du kan få bra vägledning här.

12677794573_7519b6571a_bHur vet man vilket blöjmärke som är “bäst”? Man genomför ett ärligt test förstås. Tidningen ViFöräldrar genomförde ett sådant test och fann att medan omåttligt populära märken som Pampers och Libero låg i topp vad gäller kvalitén på tejpen, materialet och hur skonsamma de är mot huden, låg ICAs varumärkesblöjor inte långt efter på skalan. De är dessutom billigare vilket är skonsamt även för plånboken. Dock är det allra smartaste att testa sig fram hur barnets hud reagerar på materialet och använda blöjor av det märket som fungerar bäst.

Att ha i åtanke är att det, precis som det faktiskt sägs i testet genomfört av ViFöräldrar, inte är att rekommendera att testa de allra billigaste märkena som finns tillgängliga då de ofta dalar i kvalité. De kan fungera precis lika bra som de dyrare märkena men det är bättre att vara på den säkra sidan och satsa på de lite dyrare.

Din bebis kommer att använda blöja under åtminstone de två första levnadsåren, och man byter storlek i takt med att barnet växer, så det kan hända att du får byta lite märken emellanåt. Så länge de fungerar bra och inte skapar hudirritationer kan du byta hur du vill.